Търси в блога

Бонбони Lion (само четири съставки)





По принцип никога не правя този тип десерти. В интернет пространството има много сурови бонбони, но аз все ги избягвам. Сама не знам, защо. Но, когато видях бонбони вдъхновени от една от най-вкусните вафли, си казах, че явно е дошло моето време. Няма да ви лъжа, че вкусът е еднакъв. Ясно е, че не е. Но са наистина вкусни, а имайки предвид, че са толкова лесни (трябват ви само 4-5 съставки!), получават една допълнителна бонус точка.

Съставки (за около 12 бонбони):

- 100 г сушени фурми накиснати предварително в гореща вода
- 3 с.л. фъстъчено масло (или тахан) с парченца фъстъци или 2 с.л. фъстъчено масло (или тахан) плюс 1 с.л. фъстъци нарязани на ситно
- 2-4 орозови вафли (в зависимост от гъстотата на маслото) или няколко лъжици пукан ориз
- около 100 г разтопен черен шоколад (или млечен, ако предпочитате)

1. Отцеждам фурмите. Останалата вода може да се добави като подсладител в чай, палачинки и др. Пасирам ги с ръчен пасатор.
2. Добавям към тях фъстъчено масло и фъстъци, ако маслото не ги съдържа. Бъркам.
3. Натрошавам оризовките. Количеството им зависи от това, колко е гъсто вашето масло. Сместа трябва да е достатъчно гъста, за да могат да се оформят топчета.
4. С влажни ръце оформям топчета и ги нареждам върху тавичка или поднос покрит с хартия за печене. Слагам бонбоните за половин час във фризера.
5. Междувременно разтапям шоколад. Аз го правя в микровълнова фурна.
6. Изваждам бонбоните от фризера, потапям ги в шоколада и ги връщам върху хартията. Оставям ги в хладилника да стегнат малко. След това ги прибирам в кутия и ги държа в хладилника.

✔️ Имам само един съвет - най-важното нещо е да имате качествено и вкусно фъстъчено масло (или тахан). Лошото ще провали всичко (от опит го казвам 😉).

 

Майорана и чубрица Theme by BD.